Čarobne lastnosti ognjiča

Kako lahko Ognjič vpliva na našo kožo?… ?

Verjetno imate radi rože, posajene na vašem vrtu, v hladni starinski vazi, celo vpletene v lase… toda ali ste vedeli, da so rože lahko prav tako neverjetne za vašo kožo? Ja res. Lepe rastline hranijo kopico koristnih lastnosti, ki lahko kožo pomirijo, hidrirajo, napnejo ali zaščitijo. Ognjič lahko naredi vse našteto in še marsikaj.
Torej, kako to naredi živahno obarvana roža?
Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti.

Prvič, kaj točno je Ognjič?
Ognjič je ime dobil po latinski besedi kalendae, kar pomeni mlada luna ali prvi dan v mesecu. To je zato, ker naj bi svetlo rumena in oranžna trajnica zacvetela šele prvi dan v mesecu. Njegov izvleček, ki prihaja iz listov, cvetnih listov in semen, se tradicionalno uporablja v ajurvedski in kitajski medicini, v zahodni medicini pa se uporablja tudi za notranje zdravljenje razjed, preprečevanje mišičnih krčev, zmanjšanje vročine in še več. Koristi ognjiča se pri tem ne ustavijo. Lokalno je enako zdravilen za vašo kožo.

Kakšne so torej prednosti ognjiča za kožo?

1. Deluje protivnetno.

Morda se sliši dramatično, res pa je, da vnetja kože kot so, rozacea, ekcem, občutljivost, celo razgradnja kolagena…lahko blažilni učinki ognjiča koristijo vsem tem vnetnim stanjem kože.

Protivnetne lastnosti so zahvaljujoč močni dozi flavonoida, saponinov in triterpenoidov iz cvetov ognjiča. Ti ognjiču omogočajo, da prepreči sproščanje histaminov v telesu, kar lahko povzroči rdečico, bolečino, alergije in vnetja. Kar zadeva zdravljenja kože, nežna narava ognjiča pomeni, da kože ne bo izsušila in je varna za uporabo z drugimi sestavinami proti aknam, kot sta benzoil peroksid in salicilna kislina.

2.Deluje vlažilno.

Verjetno ste že slišali za hranljive prednosti prehrane, bogate z esencialnimi maščobnimi kislinami. No, te iste esencialne maščobne kisline, kot je linolna kislina v ognjičevem olju ali izvlečku, lahko kožo nahranijo tudi od zunaj. Kožnim celicam dajo sposobnost, da absorbirajo hranila in se dlje zadržijo na vodi (super za tiste z večno suho kožo). Na videz bo to videti kot bolj prožna, nahranjena, gladka koža.

3. Kožo lahko zaščiti pred zunanjimi agresorji.

Isti flavonoidi, ki ognjiču dajo sposobnost pomiritve kože, so tudi vrhunski zaščitnik. Flavonoidi delujejo kot močan antioksidant, ki pomaga zaščititi kožo pred poškodbami prostih radikalov. KAJ SO PROSTI RADIKALI? “Prosti radikali so zelo uničujoče molekule, ki lahko uničijo vašo kožo. »So nestabilni in iščejo manjkajoči elektron. Ko prosti radikali ukradejo elektron drugim molekulam, jih ta v zameno pusti nestabilne. ” Antioksidanti, kot so flavonoidi v ekstraktu ognjiča, se povežejo s prostimi radikali in jih v bistvu nevtralizirajo, preden lahko naredijo škodo, ki vodi do prezgodnjega staranja (povečane drobne gubice), hiperpigmentacije in otopelosti.

4. Kožo ohranja zdravo.

Ognjič je že stoletja sestavina za celjenje ran. V resnici je ena študija celo pokazala, da je ognjič bistveno zmanjšal čas celjenja brazgotin na prerezu. Ženske, zdravljene z ognjičevim mazilom, so poročale, da so njihovi rezi manj otečeni in rdeči kot tisti, ki so prejemali standardno bolnišnično zdravljenje.

Zdravilne lastnosti izvirajo iz sposobnosti ognjiča, da poveča pretok krvi in ​​kisika v kožo. Ta povečan pretok krvi v kožo pomeni več prehrane, kar pomaga vaši koži, da deluje najbolj zdravo in je zato videti najbolje.

5. Lahko vam učvrsti kožo.

Kratkoročno hranljivi cvetovi ognjiča pripomorejo k strjevanju površine kože, tako da skoraj takoj postane bolj napeta in prožna. Dolgoročno tako protivnetne kot antioksidativne lastnosti pomagajo zaščititi dragoceno zalogo kolagena in elastina.

Kako uporabiti Ognjič?

Vse zgoraj navedene koristi ognjiča lahko dobite z uporabo eteričnega olja, tinkture ognjiča ali macerata ognjiča. Ne pozabite, če ga uporabljate kot eterično olje, ga obvezno pomešajte z nosilnim oljem, kot je kokosovo ali jojoba. Tako boste zaščitili kožo pred kakršnim koli draženjem, ki lahko spremlja eterično olje. Če imate možnost, da si mazilo lahko naredite sami, dodajte to v svojo vsakodnevno rutino nege kože.

Razvajajte vašo kožo na prijazen in naraven način.

X