O naravni kozmetiki

Zakaj naravna kozmetika?

Dandanes smo ljudje izpostavljeni številnim oglaševanjem industrijskih velikanov, ki nas skušajo prepričati, da bodo njihove sintetične formule delale čudeže na naši koži.
Številni sintetični kozmetični izdelki, ki so danes na trgu, vsebujejo presenetljivo veliko strašljivih kemikalij. Od parabenov (kemikalij, povezanih z rakom) do formaldehida do naftnih voskov, že običajni losjon lahko vsebuje precej strupene mešanice.
Kemikalije, umetna barvila in polnila v izdelkih za nego kože lahko povzročijo pordelost, draženje in izbruhe.
Alergije, draženje, izpuščaji, opekline ali celo izpadanje las so nekatere reakcije, ki jih ima precejšnje število ljudi zaradi uporabe kozmetičnih izdelkov proizvedenih z nevarnimi snovmi, ki so med drugim odgovorne tudi za zdravje, dolgoročno pa so možne celo rakotvorne bolezni.

ZAKAJ JE NARAVNA KOZMETIKA BOLJŠA?


Če si prizadevate za zdrav življenjski slog, je izbira naravne kozmetike ena izmed prednostnih nalog.
Naravna kozmetika kožo očisti, tonira in navlaži, ne da bi uporabila katero koli od teh škodljivih umetnih kemikalij ali dodatkov. Naravna kozmetika za nego kože in izdelki za telo delujejo s kožo in ne proti njej.

Naravna kozmetika je boljša za vašo kožo in zdravje.
Kar nanesete na kožo, preide tudi v naše telo. Če za kožo uporabljate mila, losjone in kreme, napolnjene s kemikalijami, vaše telo absorbira te toksine. To pomeni, da običajne umetne kemikalije v običajnih lepotnih izdelkih, kot so ftalati, parabeni, naftni voski in drugi, gredo naravnost v naše telo.

Naravni izdelki za zdravje in lepoto vsebujejo naravne sestavine, kot so oljčno olje, kokosovo olje, ricinusovo olje kozje mleko, gline, soli, rastline, lubje dreves, zelenjava, sadje, čista eterična olja… Vse sestavine imajo svoje kozmetične lastnosti.

Naravna kozmetika ne vsebuje sintetičnih dišav. Umetne dišave so namenjene zakrivanju vonja drugih kemikalij, ki se uporabljajo v tradicionalnih izdelkih za zdravje in lepoto. Učinek je v tem, da imate kemikalijo, s katero lahko pokrijete drugo kemikalijo, in vsi ti vonji kemikalij lahko pri mnogih ljudeh povzročijo preglavice.

Naravni izdelki za zdravje in lepoto dišijo kot naravne sestavine in ne koktajl kemikalij. Naravna kozmetika je odišavljena z naravnimi eteričnimi olji, ki lahko nudijo celo aromaterapijo. Da naravni izdelek lahko stoji, se uporabljajo naravni konzervansi, kot je izvleček grenivkinih semen in drugi konzervansi, ki ne bodo vplivali na naše telo. In čeprav imajo nekateri ljudje alergijo na nekaj naravnih sestavin kot je recimo lanolin, ki prihaja iz volne, je za nekatere alergen. A so učinki veliko bolj mili kot učinki sintetičnih sestavin.
Naravni izdelki delujejo bolje, ker so narejeni z vrhunskimi naravnimi sestavinami. Namesto običajnih primerkov, ki vsebujejo nepotrebna polnila ali dražila.
To je kot kuhanje. Odlična jed verjetno ne vključuje umetnih arom ali predelanih živil. Namesto tega je narejen iz čistih, svežih in preprostih sestavin. Lepotni izdelki delujejo na enak način. Boljše sestavine pomenijo boljše rezultate. Tisti z občutljivo kožo lahko še posebej izkoristijo naravne lepotne izdelke, ki vsebujejo visoko kakovostne sestavine, ki stanje kože ne bodo poslabšale.

In čeprav se zdi, da nekateri nenaravni izdelki že ob prvem poskusu delujejo bolje, dolgoročno škodljive kemikalije, zaradi katerih je vaša koža čistejša ali lasje bolj gladki, dejansko lahko povzročijo škodo.


NARAVNA KOZMETIKA JE OKOLJU BOLJ PRIJETNA.

Pogosto in najbolj enostavno je pozabiti na vpliv lepotnih izdelkov na naš planet. Že ena steklenička lahko sproži veliko neprijetnih eko vprašanj.
Ali je embalažo mogoče reciklirati?
Kaj pa sestavine izdelka?
So jih gojili s sintetičnimi kemikalijami in gnojili?
Kaj se zgodi, ko te kemikalije odidejo v odtok?
Kaj se zgodi z našo vodo in lokalnimi ekosistemi?
Ta vprašanja pomnožite z vsemi sintetičnimi izdelki za nego kože.

Ko uporabljate naravne lepotne izdelke, lahko zmanjšate vpliv na okolje. Najprej vam ne bo treba skrbeti, da bodo kemikalije odtekale v odtok, ker jih v steklenici ne bo. Poiščete lahko tudi blagovne znamke naravnih lepot, ki svoje sestavine pridobijo pri virih pravične trgovine ali pri lokalnih kmetijah in dobaviteljih. In vsekakor preverite podjetja, ki svoje izdelke pakirajo v stekleno ali biorazgradljivo embalažo.
Ko se sestavine za naravno kozmetiko za zdravje in lepoto gojijo in proizvajajo naravno, se v zrak in vodo spusti manj kemikalij.

Tako kot telo negujete z organsko hrano, si tudi vaša koža zasluži nego z lepotnimi izdelki iz organskih sestavin. Vaša koža se vam bo zahvalila, da ste izbrali organske kozmetične izdelke. Taki izdelki vsebujejo samo naravne sestavine, ki ustrezajo enakim standardom kot ekološka hrana. To pomeni, da brez sestavin, pridelanih s kemičnimi pesticidi in gnojili.

Pri vseh naravnih sestavinah, ki jih ni malo verjemite, JE ČAR, kaj vse zmore naša narava.

Izkoristimo to možnost.

Zakaj izbrati našo trgovinico?

Pri nas boste našli resnično naravno kozmetiko, izdelano samo iz naravnih materialov.
Kontaktirajte nas

Naši izdelki

Poglejte celoten nabor naravnih mil in šamponov.

100% garancija

V kolikor vam izdelek ne ustreza, ga lahko vrnete v roku 14 dni.

100% naravni izdelki

Izviramo iz narave in uporabljamo najbolj kakovostne naravne sestavine.

Dolgo sem iskala naravno nego za svoje kodraste lase, ki so nagnjeni k suhosti. Preizkusila sem sem vaš šampon in balzam za lase in že po prvi uporabi sem videla, kako so lasje voljni in nahranjeni. Ne spomnim se, kdaj sem imela nazadnje tako mehke in svetleče ter voljne lase. Res odličen šampon, sem poizkusila že enega naravnega, pa mi ni ustrezalo. Tudi balzam me je presenetil, včeraj sem ga cel večer vohala, tudi ko sem imela že suhe lase. Tako mehke naredi, pa imam res težavne lase. Sem vas priprocila tudi sestri, ki ima podobne težave kot jaz. Hvala vam.
Janeta Gerdej
Vam moram pisat. Danes sem si lase umila s trdim šamponom........in sem NAVDUŠENA. Si tudi balzama nisem dala (za probo) pa sem se kljub temu čisto lahko razčesala. Posušeni lasje so mehki, sijoči. Res res super šampon. Hvala, za vaše top top izdelke.
Maja Stržinar
Šampon sem imela več kot 3 mesece in je res zelo dober, tako da hvala ti, da si ga naredila. Izdeluješ tudi mila ki so daleč najboljša in najkakovostnejša. Res hvala ti.
Polona Vidic
Rada bi se zahvalila za vaša mila, ki me vedno spravijo v dobro voljo, pa ne samo mene ampak tudi tiste, ki so jih deležni z moje strani kot darilo. Hvala ker ste resnično vestni in se neizmerno potrudite, da mi ugodite vedno v popolnosti. Hvala, ker ste in hvala za mila, ki nimajo nobene primerjave z drugimi. So edinstvena, izjemna. Hvala 💖
Mateja Završnik Pogačar
X