Vijolična glina

VIJOLIČNA GLINA in njene lepotne koristi.

Poslovite se od preveč suhe in luskaste kože.

Zaradi številnih ugodnosti, ki jih ponuja vijolična glina, ni presenetljivo, da se povpraševanje po njej močno stopnjuje. Vijolična glina je oblika kaolinske gline, ki se naravno pojavlja v vročem in mokrem podnebju.

Kaj je vijolična glina?

Čeprav morda mislite, kako ima lahko glina naravno tako drzno barvo, ta čudovita nežno vijolična barva je posledica visoke vsebnosti magnezija v njej. Prednosti vijolične gline so večinoma proti staranju. Magnezij navsezadnje pomaga zagotoviti zdrave kožne celice, zaradi katerih boste videti mlajši.

Kako se uporablja vijolična glina?

Vijolična glina je odlična možnost za tiste, ki želijo preprečiti staranje kože, ki postane preveč suha zaradi pojava gub. Ker je polna magnezija, ki je odgovoren za spodbujanje zdravega vzdrževanja celic, vam ta glina povrne naravni sijaj in tako postanete mlajši. To je razlog, zakaj se vijolična glina pogosto uporablja v obraznih maskah. Pomaga lahko tudi preprečiti, da bi vaša koža absorbirala onesnaževalce in nečistoče iz okolja, zato se pogosto uporablja v tudi v milih.

Prednosti vijoličnih mask za obraz

V mešanici z vodo ta glina ustvari suspenzijo kaše. Je lahka in fina, njena barva pa se razlikuje glede na prisotnost določenih elementov, ko nastane. Ima odlične prednosti, če se uporablja kot obrazna maska.

RECEPT za glineno masko

Iz vijolične gline ni težko narediti masko. Pravzaprav je vse, kar morate storiti, da počasi v glino vmešate vodo, dokler ne ustvarite paste. Nato nanesite pasto na kožo, počakajte, da se posuši in jo sperite s toplo vodo.

Lahko pa si svojo glineno masko naredite tudi tako:

Pred dodajanjem vode vmešajte majhno količino medu v vijolično glino. Med bo naravno pomiril in očistil vašo kožo.

Za izdelavo maske lahko uporabite kokosovo ali mandljevo mleko namesto vode. Mleko pomaga obnoviti vlago na koži. Dobro deluje tudi olje jojobe. Če dodate svoji mešanici majhno količino rožne vode (hidrolat smilja), da boste koži ohranili zdravo pH ravnovesje in zmanjšali rdečico.

Dodajanje avokada svoji mešanici pomaga v boju proti procesu staranja. Avokado je napolnjen z zdravimi maščobami in antioksidanti, zato naravno pomaga zmanjšati pojav gub. Pustite delovati približno 5 minut – ne pretiravajte, sicer ne bo imelo želenega učinka.Izperite z vodo, posušite in nanesite tonik ali vlažilno kremico, da kožo navlažite.

Vijolična glina lahko naredi čudeže za vašo kožo, če jo vključite v svojo lepotno rutino. Enkrat ali dvakrat na teden nanos obrazne maske zadostuje za ohranjanje odlične kože.

X