Nekaj podrobnosti o penilcih SLSA – SLS

Imaš prhljaj, mastne lase, srbeče lasišče.. ⁉️
Te zanima zakaj?
Veliko berem in poslušam, kakšne težave imamo ljudje z lasiščem in lasmi
Prhljaj (suh ali masten), mastni lasje tudi s prhljajem, občutljivo lasišče, srbeče lasišče….

V skoraj 90% se skriva težava v umetnih penilcih, ki so dodani v klasične šampone (SLS)

Naravna in absolutno bolj prijazna je sestavina SLSA!
NEKAJ PODROBNOSTI – SLS proti SLSA

SLS ali SLSA – kakšna je razlika in zakaj bi vas moralo skrbeti?⁉️
Njihove kratice se lahko razlikujejo le za eno črko, vendar so njihove lastnosti veliko večje in jih je vredno vedeti. Dobro je vedeti, zakaj se lahko ti dve imeni lahko zamenja, kar pa ni priročno, saj se močno razlikujeta glede varnosti in kakovosti. Cilj tukaj je, da se malo bolj potopite, da razjasnite razliko med njima in veste, kaj je v izdelkih, ki jih kupujete.

SLS (natrijev lavril sulfat): Kaj je to?

Natrijev lavril sulfat je zelo poceni površinsko aktivno sredstvo, ki v kombinaciji z vodo ustvari velike mehurčke. Torej, v čem je težava?  SLS (kot ga običajno imenujejo) izsuši kožo, tako da vleče vsa hranila, vlago in minerale, tako da postane bolj suha in bolj poškodovana.️
SLS ima majhno molekularno strukturo in nato z lahkoto prodre v kožo ter je znan kot dražilec kože in vsebuje elemente, ki so povezani tudi z rakom. Pogosto se uporablja v pomivalnih milih, saj izdelek ni namenjen posebaj koži.️
Ni prijatelj za tvojo kožo …
Ta kemični detergent, ki ga pogosto najdemo v šamponih, zobni pasti, milih (ne ročno izdelanih), izdelkih za umivanje telesa in drugih čistilnih izdelkih, ki ustvarjajo peno.  V zdravstveni in lepotni / kozmetični industriji se SLS še vedno uporablja v večini izdelkov množičnega trga, ker je zelo poceni in učinkovit razmaščevalec, vendar je lahko zelo oster na koži. Je majhna molekulska kemikalija, kar pomeni, da precej enostavno prehaja v vaše telo. Ameriški kolidž za toksikologijo je pokazal, da lahko koncentracije do 0,5% povzročijo draženje, koncentracije 10-30% pa korozijo kože in močno draženje.️
Zakaj se uporabljajo površinsko aktivne snovi, kot je SLS, če so dražilne – bistvo je strošek.  So poceni sestavine, zato je za množično proizvodnjo najnižja cena najbolj pomembna.
Dejstvo, da se ta dva (SLS in SLSA) zlahka zamenjata, nekaterim podjetjem omogoča, da izkoristijo dejstvo in prikrijejo uporabo SLS s pametnim oglaševanjem. Potrošniki se morda ne zavedajo vzrokov za SLS ali se ne trudijo brati sestavin, če je trženje dovolj pametno.  Težava je v tem, da lahko potrošnik, ko vidi natrijev lavril, pomisli, da vse površinsko aktivne snovi poškodujejo kožo ali celo ne prebere natrijevega lavrila, in samodejno misli, da so vsi enaki.

SLSa (natrijev lavril sulfoacetat): kaj je to?


Molekularna velikost površinsko aktivne snovi SLSA je velika in zato ne prodre skozi kožo.  Izdelana je iz kokosovega in palmovega olja ter je varno, koži prijazno čistilo, ki zagotavlja bogato kakovostno peno. Verjamem v uporabo samo najboljše in najvarnejše pene za moje potrošnike.

Vaša koža si zasluži SLSA …
Natrijev lavril sulfoacetat je prašek, ki se uporablja tudi za pripravo soli za kopel in mehurčkov v kopeli, saj ustvarja penasto peno.
Natrijev lavril sulfoacetat v lepotni industriji ni omenjen kot SLS in ima povsem drugačen profil glede zmogljivosti in blagosti. SLSA izvira iz kokosovega in palmovega olja in je zaradi svoje velike molekularne strukture razvrščena kot varna koži površinsko aktivna snov tako za kožo kot za lase. To blago rastlinsko površinsko aktivno sredstvo ustvarja peno, ki učinkovito odstranjuje površinsko olje, umazanijo in bakterije brez odstranjevanja ali sušenja občutljive kože.
SLSA je tudi hidrofilna, kar pomeni, da jo privlači voda, kar ji omogoča lažje raztapljanje v vodi in tako zagotavlja vrhunsko sposobnost izpiranja.

Postaja standardna sestavina za penjenje za tiste, ki iščejo “naravne” izdelke za nego telesa in las.

X
NA VRH