Kambrijska Modra glina

KAJ JE KAMBRIJSKA MODRA GLINA IN OD KOD PRIHAJA?

Kambrijska modra glina je bila pridobljena iz sibirskih jezer v kambrijskem obdobju (ki sega že pred 541 milijoni let!). Zaradi tega je ena najstarejših in najredkejših kozmetičnih glin na svetu, ki je že sama po sebi precej posebna.
Svoj prepoznaven modri odtenek dobi zaradi alg in mineralov, ki jih vsebuje, ki pomagajo pri množici dražilnih snovi na koži. Ta redka, z minerali bogata glina je super razstrupljevalna in vpojna, deluje kot goba, ki med sušenjem vpije neželeno umazanijo in olje s površine kože.

KORISTI KAMBRIJSKE MODRE GLINE!

Odlična za nego mastne, mešane in problematične kože. Kambrijska modra glina lahko uravnava izločanje sebuma, ne da bi koži odvzela njeno bistveno vlago.
Silicij, kalcij, fosfor, železo, magnezij, cink.Ta mineralna mešanica je čudovita za vašo kožo, saj lahko pomaga ohranjati elastičnost in spodbuja obnovo površinskih celic kože.
Zlasti cink je zelo učinkovit za akne, saj je hkrati antioksidant in lahko nadzoruje nastajanje olja v koži. Pomaga uravnotežiti hormone, ki ustvarjajo akne, in zmanjšati število madežev, ki se pojavijo na površini kože.
Ne samo to, ampak minerali, kot sta magnezij in kalcij, so glavni akterji, ko gre za pomoč pri elastičnosti in čvrstosti kože. Kar pomeni, da se mora vaša koža po nanosu kambrijske glinene maske počutiti bolj okorno in bolj napeto kot prej.

IMA PROTIVNETNE LASTNOSTI1

Z protivnetnimi in antibakterijskimi lastnostmi se kambrijska glina lahko uporablja za zdravljenje blagih kožnih stanj, kot so akne, rozaceja in luskavica.
Naravne zdravilne lastnosti pomagajo zmanjšati videz madežev, rdečice in luskic ter zagotavljajo, da koža ostane videti zdrava in mladostna.
Z visoko vsebnostjo slane soli, kot druge gline iz mrtvega morja, ima kambrijska modra glina odlične lastnosti proti gubam. Zato s svojo visoko koncentracijo vitaminov in mineralov resnično neguje kožo.

RECEPT ZA IZDELAVO UČINKOVITE GLINENE MASKE

Pri izdelavi ne uporabljajte kovine!
Potrebujete 2 žlički Kambrijske modre gline, in 2-3 žličke vode ali hidrolata. Za mastno ali aknasto kožo lahko dodate še kapljico eteričnega olja Čajevca. Mešajte dokler ne dobite gosto zmes.
S prsti nežno nanesite tanko plast na obraz in vrat, takoj ko se maska začne strjevati jo sperite z mlačno vodo.
Za dodatno nego priporočam še nanos naravne vlažilne kreme ali seruma.

Kambrijsko modro glino dobite v naši spletni trgovini in vas že nestrpno čaka.:)

X