Magnezij in magnezijevo olje

MAGNEZIJ In Magnezijevo olje

Magnezij v telesu opravlja preko 300 bistvenih funkcij! Poleg tega, da spodbuja miren spanec, lajša občasne zaprtje, krče v nogah in mišicah, glavobole in še več.

Magnezijevo olje, ni neki dodatek magnezija v maščobi, kot se sliši ampak je enostavno dodan določen odstotek magnezija v prekuhano vodo.

Vse več strokovnjakov tako priporoča tudi uporabo magnezijevega olja, namenjenega zunanji rabi. Tako se lahko magnezij absorbira neposredno skozi kožo. Uporaba magnezijevega olja ima lahko zato ogromno pozitivnih učinkov na naše zdravje in počutje.

Z magnezijevim oljem si lahko pomagate, če vas mučijo bolečine v določenih delih telesa. Magnezijevo olje naj bi bilo med drugim učinkovito tudi pri blaženju bolečin v sklepih – uporablja pa se celo kot naravna pomoč pri glavobolu. Magnezij je namreč mineral, ki je znan po tem, da sprošča mišice, obenem pa pomaga pri blaženju vnetij v telesu. To bo pospešilo proces samoobnove telesa, zato bo bolečina že kmalu precej manj intenzivna.

Za zdravo in lepo kožo

Nekateri priporočajo uporabo magnezijevega olja tudi tistim, ki imajo težave s kožo. Magnezij naj bi namreč prispeval tudi k odmašitvi por in pomagal preprečevati nastajanje mozoljčkov. Poleg tega pa lahko magnezij pomaga pri uravnavanju količine izločenih maščob.

PREPROST IN UPORABEN RECEPT ZA IZDELAVO MAGNEZIJEVEGA OLJA Potrebujemo:

20 gramov magnezijevega klorida 1 dcl vrele vode.V posodo nalijemo vrelo vodo in magnezijev klorid. Mešamo, dokler se magnezijev klorid ne raztopi. Nalijemo ga v stekleničko z razpršilko in z njim popršimo mesta, kjer čutimo bolečino.

X