Čarobne lastnosti ognjiča

Brazgotine po operativnih posegih, vnetja, razne poškodbe kože… ?

Čarobne lastnosti ognjičevega in šentjanževega mazila, lahko pomagajo, da se vaša koža spet vrne v prvotno stanje

Ognjič

Zdravilne učinke imajo predvsem tri snovi v njem, in sicer FLAVONOIDI, ETERIČNO OLJE in TRITERPENI.Flavonoidne sestavine naj bi prispevale k protivnetnemu učinku. Eterično olje naj bi imelo protikrčni učinekin triterpeni naj bi večali splošno odpornost proti okužbam.

Šentjanževka

Je zdravilna rastlina, ki so jo že v starem veku uporabljali kot zdravilo za lajšanje bolečin. V ljudski medicini se šentjanževo olje uporablja za zaščito kože PO sončenju, prvo pomoč pri opeklinah, turih, površinskih ranah in razjedah, udarcih, bolečinah v mišicah.

Danes je šentjanževka ena najbolj raziskanih zdravilnih rastlin. Raziskave so potrdile protivnetno, protibakterijsko in protiglivično delovanje. Za zdravilne učinke šentjanževke so odgovorni HIPERFORIN in preostali derivati fluoroglucinola. K učinkovitosti prispevajo tudi naftodiantroni, med katerimi je najbolj znan HIPERICIN – to so spojine, ki dajejo šentjanževemu olju značilno rdečo barvo.

Ognjičevo/Šentjanževo mazilo lahko uporabljate za več namenov, saj ima zelo široko področje uporabe. Naravno mazilo uporabljamo za lajšanje težav s kožo ter intenzivno nego, obnovo in zaščito kože.

Tako mazilo je popolnoma naravo in sestavljeno iz tradicionalnih sestavin čebeljega voska, ognjičevega in šentjanževega macerata, in vitamina E. Pripravljeno je po tradicionalnem postopku maceriranja svežih rastlin, tako se pridobi kar največ zdravilnih učinkovin.

Razvajajte vašo kožo na prijazen in naraven način.

X
NA VRH